februari 2018

Februari 2018

In februari is Edward weer voor drie weken naar Oeganda geweest.  In de eerste paar dagen in Entebbe, waar de technische school half februari met hun stage bij het bedrijf Wagagai kon beginnen. 

Daarna ruim een week gewerkt met de stichting ‘Brick by Brick’ in Kalisizo. Deze stichting zet zich al 17 jaar in om ziekenhuizen en  artsen te ondersteunen in het Rakai-gebied, maar richt zich nu ook op onderwijs en toepassingen van zonnepanelen (Solar).

Vervolgens een week verder naar het zuiden in Ssange en Kakuto, tegen de grens met Tanzania. Dit was het vervolg op de training van vorig jaar, met als extra ook hier Solar.

De laatste paar dagen was Edward in het vetrouwde Jinja, waar op de basisschool de plannen voor een studiecentrum zijn uitgewerkt en op de middelbare school (hoort nu bij de beste 100 scholen van Oeganda) uitgebreid Solar en allerlei soorten thermometers.

Tot slot in Kampala wederom overleg met een aantal curriculumcommissies (NCDC).

Het bestuur van de stichting Experi-box heeft besloten dat Edward vanaf nu  twee keer per jaar voor ongeveer 3 weken naar Oeganda gaat. De volgende reis zal zijn in september-oktober.