In Nederland zijn leerkrachten en leerlingen gewend proeven te doen in de klas, in Oeganda gebeurt dit vrijwel niet. Oud-docent natuurkunde en scheikunde Edward Wolfs van stichting Experi-box wil dit veranderen, samen met de docenten daar. Zien en doen maakt de lesstof boeiend en zorgt dat leerlingen interesse krijgen en houden in techniek en science.

Boost voor alle vakken

Twee keer per jaar brengt Edward Experi-boxen naar Oeganda en verzorgt docententrainingen op basisscholen, middelbare scholen, technische scholen (vocationals) en lerarenopleidingen. Binnen de technische vakken maakt hij veel gebruik van zonne-energie. Hij brengt beamers en laptops mee om het digitale onderwijs op scholen een boost te geven. Dit komt ook andere vakken ten goede.

Voldoen aan basisbehoeften

Goed science-onderwijs is pas mogelijk als aan bepaalde basisbehoeften is voldaan. Om die reden neemt Edward geregeld ook waterfilters mee voor goed drinkwater en WakaWaka-lampen voor licht als er geen stroom is. Tot slot deelt hij ook leesboekjes, kwartetten en spelletjes uit voor goed leesonderwijs.