Experi-box gaat grenzen over!

Très bon message du Togo! Margot Tacken (docent voeding en lerarenopleider Aeres Hogeschool Wageningen) en haar dochter Marleen van Can (student Master Urban Environmental Management, Wageningen University) willen in Togo doen wat onze stichting in Uganda doet. Zij kunnen ons materiaal gebruiken maar moeten het wel vertalen in het Frans, aangezien dit de officiële taal is in Togo.

Hun eerste schoolbezoek in Togo was fantastisch (en heel vermoeiend). Na een korte kennismaking werden ze gelijk aan het werk gezet. Vijftig leerlingen zaten klaar voor een les technologie alimentaire: spaghetti kleuren met rode biet en een salade fermenté maken. Met hulp van ijverige meiden, science-docenten en veel improvisatie hebben ze er iets leuks van gemaakt. Daarna volgde buiten (onder een boom) de overdracht van de Experi-box, Experi-cards en technische materialen. Direct gingen twee jonge leraren helemaal los met leds en weerstanden!

Margot en Marleen zijn ook langsgegaan bij de lerarenopleiding ENS (Ecole Nationale Superieure) in Atakpamé en het naastgelegen college. Daar hebben ze de materialen uitgepakt met ENS-coördinator Lamboni en docent natuur- en scheikunde Danike. Die middag heeft Danike heel stoer een rotatieworkshop uitgevoerd in een groep 11-16 jarigen. Ook zijn ze aan de slag gegaan met een grote gecombineerde groep van studenten natuurkunde/scheikunde en wiskunde van de lerarenopleiding. De tafels werden in groepen gezet en de studenten hadden allerlei materialen van huis meegenomen. Het is goed om te zien dat ze zelf al vertaalstappen maken naar wat er nog meer kan.

Bekijk een korte impressie van de activiteiten:

Wil jij ons werk steunen?

Als stichting helpen we ze graag op weg in Togo! Kijk wat jij kunt doen >